FRI FIGUR – Internasjonal figurteaterfestival er den eneste norske festivalen som vier hele sitt program til den visuelle teaterformen figurteater/dukketeater.

Festivalen arrangeres annen hvert år, og fra 2013 av har det blitt lagt vekt på å programmere inn internasjonale så vel som nasjonale forestillinger.

FOTOGALLERI FRI FIGUR 2015:

 

 

OM FRI FIGUR 2015:

Bli filleristet av skrekk? Rørt til tårer? Le så du nesten tisser på deg? Kan man det av figurteater?

FRI FIGUR 2015 ble arrangert i samarbeid med Oslo Nye Teater og Figurteatret i Nordland. Festivalen ble lansert som sommerens vakreste og nifseste eventyr!

FRI FIGUR 2015 – se trailer HER

Lommeprogram 2015

FESTIVALPROGRAM 2015

På FRI FIGUR 2015 var det et stort spenn i stil, tema og tone. Kritikerroste forestillinger og hittil ukjente perler; en fransk/sveitsisk, to engelske, en brasiliansk og to norske. De fleste forestillingene for voksne, noen for barn.

Publikum fikk oppleve alle sjangergrenser kollapse i klovne-rockekonserten Lux Interior – Clowns Not Dead, bevitne de forferdelige konsekvensene av å bruke en annen manns toalett i Outpost, eller le seg fillete av brasiliansk kasperteater i Cowboyen Beneditos store kjærlighet.

I den mørke komedien The Shop of Little Horrors ble mord og besettelser blandet med en god dose humor, i Lekene slår tilbake tok publikum med seg egne leker som improvisatørene på scenen vekket til live, og i 1 ½ ble nysirkus og figurteater blandet i en underfundig soloforestilling.

I tillegg kunne man delta på Trash Hack-workshop med Green Ginger, slå seg løs på Fri Scene/Puppet Slam, og treffe nye og gamle bekjentskaper på festivalfesten.

I Norge er det ikke mange scener som satser tungt på figurteater, så FRI FIGUR  er en unik mulighet til virkelig å kunne fordype seg i sjangeren.

Neste festival er planlagt arrangert i 2017.

Festivalen mottar støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunstnere, Oslo Kommune, Bydel Sagene og Riksteatret.