top of page

Theater Corpus: Epp
 

Axel Jensens dystopisk satiriske sci-fi roman som  figurteater med et orkesterverk av Lars Skoglund for Oslo Sinfonietta

Etter suksessen ved premieren på Ultima festivalen 2022 med utsolgt hus kommer nå EPP tilbake. Denne gang i et modernistisk industrilokale på Brynseng, 12 minutter med T-bane fra Nationaltheatret. Brynsveien 1, 0667 Oslo

Axel Jensens roman Epp (1965) er kanskje det mest bemerkelsesverdige norske verket innen science fiction-sjangeren. Boka handler om pensjonisten Epp, som bor i en anonym boligblokk i byen Oblidor i landet Gambolia på en ikke navngitt planet, en gang i fremtiden. Epp er en studie i nytteløshet og selvbedrag, og boken ble tolket som en satire over velferdsstaten.

Verdenen Epp bor i er velorganisert og gjennomregulert. Alt og alle har sin plass. Det korte navnet til Epp indikerer at han er lavt på den sosiale rangstigen. Han lever i evig frykt for å miste enda en bokstav i navnet, og synke enda lavere i rang. Den gretne Epp skriver daglige rapporter om hverdagslivet, som å koke egg, lage seg snacks eller å mate sin kjøttetende plante. I motsetning til Epp, drømmer naboen Lem om et mer egalitært samfunn, og han prøver stadig å få med seg Epp i en motstandsbevegelse. I denne triste og skitne boligblokken lever en underlig drøm, en framtidsnostalgi der friheten er rett rundt hjørnet.

Medvirkende:

Ide, regi, scenografi, kostymer og figurer: Tormod Lindgren

Dramatisering : Aina Villanger etter Axel Jensens roman EPP

Komponist: Lars Skoglund for Oslo Sinfonietta

Videoprojeksjoner : Peter Knudsen

Lysdesign : Kåre Nordseth/Oscar Udbye

Produsent: Tormod Lindgren

Skuespillere: Thomas Hildebrandt, Geir Robsrud og Dominika Minacz-Sira

Musikken fremføres ikke live av Oslo Sinfonietta denne gang.

Varighet : 70 minutter

Les mer og billetter på https://www.theatercorpus.com/epp

 

https://www.dyrkbryn.no/program-1

 

Forestillingen er støttet av Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende, Fritt Ord, Norsk komponistfond, Spenn. Takk til Axel Jensens etterlatte for tillatelse til å dramatisere verket.

bottom of page