Ritsj – Katma – Tou Scene

Ritsj er en forestilling med teip. Ruller med teip i mange farger som klistres, trilles, stables og kan dras ut til lange tråder. Hvilke lyder lager teipen? Hvordan kjennes den ut mot huden? Ritsj, og den rives i stykker. Ruttetuttene leker og oppdager teipen, og på magisk vis forvandles den til et instrument, en klissete ball, en ponni og mye mer. Ritsj gir publikum rom for undring og deltagelse. På slutten av forestillingen får barna være med å leke med teipen.

Forestillingen kl.11.00 er tilpasset spesielt med tanke på de minste barna, 0-3 år.

Forestillingen kl.13.00 er for aldersgruppen 4-6år.

De tre danserne skaper en eventyraktig verden ved hjelp av både små og store teipruller, og inviterer barna med inn i fantasiens verden. Ritsj ble satt opp for første gang under Festspillene i Nord-Norge i Harstad i 2019, og har siden gjestet en rekke barnehager og skoler med stor suksess. I fjor vant stykket Heddaprisen for beste barneforestilling. Juryen skrev blant annet følgende i sin begrunnelse:

– I en spennende og variert scenografi, som involverer flere rom og landskap, får vi bli med inn i en forunderlig verden, dels gjenkjennbar, dels overraskende. Dette er en forestilling som tar innover seg små menneskers behov for å bli engasjert uten å bli invadert. For å la seg føre lenger og lenger inn i fantasien og leken, og samtidig få delta selv.

Katrine Strøm står for idé og regi på Ritsj. Hun kommer opprinnelig fra Andøya i Nordland, og er nå bosatt i Tromsø der hun er kunstnerisk leder for Lille HT, barne- og ungdomsavdelingen til Hålogaland Teater. I mer enn 20 år har hun arbeidet med å lage scenekunst for yngre publikum. I 2003 startet hun kompaniet Katma, som er i dag blant de teaterkompaniene med flest spilte forestillinger på turné i Norge. I tillegg til Heddaprisen, har Strøm tidligere vunnet Gullsekken og Danse- og teatersentrums scenekunstpris for sitt arbeid med å lage nyskapende, utfordrende og visuelle forestillinger for barn og unge.

Utøvere: Mathilde Caeyers, Karianne Andreassen, Åsne Storli og Anna Karoline Bjelvin Løseth

Dato

feb 19 2022
Expired!

Tid

11:00 - 14:00

Sted

Tou Scene
Stavanger
Kategori

Comments are closed.