Redaktørens leder juni 2021

0

Elin Lindberg, redaktør for Ånd i hanske

Kjære lesere!

Ånd i hanske fortsetter å bringe nytt fra figurteaterfeltet – det er vi stolte av og glade for. Siden vår utvikler seg, og vi vil gjerne høre hva du synes om den. Er det stoff du savner? Eller er det andre ting ved siden du har meninger om? I den porsjonen vi legger ut nå, kan du lese Jaap den Hertogs refleksjoner rundt den nylig avholdte generalforsamlingen og kongressen til UNIMA. Han forteller innsiktsfullt om UNIMAs arbeid og han oppfordrer sterkt de norske medlemmene til å engasjere seg internasjonalt. Lederen i UNIMA Norge, Tone Runsjø, kommer også med en oppfordring i sin tekst om figurteater og kulturpolitikk. «Hvis vi ønsker forandring for figurteater i Norge må vi engasjere oss kulturpolitisk, og mene noe om hele teaterfeltet og kulturforvaltningen. Vi må ta styring over våre arenaer og figurteaterets særegne kunstuttrykk», skriver hun.

Vi presenterer flere intervjuer med spennende figurteaterfolk i denne publiseringsomgangen. Katrine Strøm med sitt kompani Katma, har utrolig mange prosjekter på gang. Hun forteller om dette og om sitt syn på barneteater generelt, i intervjuet vi har gjort med henne. Hvordan går det med figurteaterfestivalen Go Figure? Det har vi spurt festivalsjef Torunn Tusj om. Hun svarer oppmuntrende at det ikke går så verst med festivalen. Noen forestillinger vises under de krevende forholdene vi har i år, men i 2022 skal den gå i fullversjon. I tillegg gir hun oss et overblikk over hvordan det ellers står til i figurteaterfestivalverdenen for tida. Vi er glade for at vi har fått inn en anmeldelse av en fersk figurteaterforestilling. Ole Petter Ribe anmeldte Tormod Lindgrens Simplicissimus på premieren på Hamar. UNIMA Norge har fått nytt styre. Det blir behørig presentert her.

Koronaen er her fortsatt, men figurteater skapes likevel. Dominika Minkacz – Sira fra Open Window Theatre forteller om hva koronaen har gjort med arbeidet hennes. Og Ella Honeyman-Novotny og Bård Bjørknes presenterer også et arbeid de har gjort under pandemien: Gnagere. Dette er teater som fyller alle smittevernregler – den spilles nemlig bak glass i butikkvinduer.

Riktig god lesning og god sommer!

 

 

 

Dele.

About Author

Kommentarer er stengt.