UNIMAS LEDER

0

Tone Runsjø er leder for UNIMA Norge

Kjære leser!

Ånd i Hanske er Norges eldste teatertidsskrift og er inne i en spennende ny tid med omlegging til et digitalt magasin. Det ble for dyrt å produsere og distribuere Ånd i Hanske i fysiske utgaver. I likhet med mange andre tilsvarende fagmagasin.

Styret i UNIMA Norge, redaksjonen og redaktøren har tatt utfordringen på strak arm! Jeg ble styreleder 11. august 2020. Jeg opplevde en liten og nedskalert organisasjon, men møtte en enorm fagkompetanse og viljestyrke. Det er utrolig å se hvordan digitaliseringen av Ånd i Hanske har falt på plass under et korona-år med begrensinger på å reise, se forestillinger og drive møtevirksomhet.

Høsten 2020 ble brukt til å legge et budsjett, sende søknader, få inn anbud, møter med redaktør og redaksjon, og et medlemsmøte i Fossekleiva om framtiden til Ånd i Hanske. På nyåret 2021 ble den nye nettsidebasen for Ånd i Hanske utformet, og redaktør fikk opplæring i å legge ut saker.  Redaksjonen, redaktør, komiteer, medlemmer og andre satte i gang å skrive, bidra og samle stoff. Målet er å kunne gi ut fire numre i 2021.

Det er en glede å kunne utforske mulighetene med en digital løsning. Håpet er at Ånd i Hanske fortsatt kan binde figurteatermiljøet sammen, og være et viktig fagmagasin for figurteater.  Ikke minst for å fremme utøvere, og speile tiden og kunstformen i inn- og utland.

Jeg ønsker alle medlemmer et godt spilleår der oppdragene og spillemulighetene tar seg opp. Fyll på kunnskap om figurteaterfaget og kom på medlemsmøter der du møter andre. Om mulig: løp og kjøp billetter til en figurteaterforestilling, eller dra på figurteaterfestivalene i Fossekleiva, Nordland, Vestfold og Oslo. Vi trenger å støtte hverandre, og å oppleve teater sammen. Vi trenger å dele fagprat, ettertanke og latter.

God lesning:)

 

Dele.

About Author

Kommentarer er stengt.