top of page

GO FIGURE 2024:
1.-9. JUNI

En liten hilsen fra Go Figures festivalsjef

Det er gledelig å se at det står så bra til i figurteaterfestival-Norge nå. Figur i Fossekleiva har nettopp gjennomført en strålende festival, Figurfestspillene i Tønsberg har mottatt 3-årig arrangørstøtte fra Kulturdirektoratet, og vi i Go Figure går inn i vårt siste år av vår fireårige periode med samme støtte. Det gjør vi med enorm entusiasme og stor selvtillit. Det er rett og slett så mange gode forestillinger der ute, at dette må bli stas!

 

Program og profil

Etter en vill og morsom gjennomføring for barn og ungdom i juni i år, gleder vi oss til å igjen rette fokus mot de voksne. Heller ikke neste år blir det et overordnet tema for vår festival, men det blir bredde i både sjanger og tematikk.

 

Programmet er fremdeles i støpeskjeen, og veldig få avtaler er signert, men i støpeskjeen ligger rå humor, intimt samvær, visuell skjønnhet og minst én première. Det ligger også noen veldig spennende forestillinger på behandlingsbordet til Kulturdirektoratet, og vi krysser fingrene for at minst én finner veien til tildelingslistene. Da kommer de også til Go Figure!

 

Også i år vil vi ha et eget program for de med spesielle behov, denne gangen på Kloden Teater og som skolebesøk. Vårt festivalband, Trio Oro, vil selvfølgelig være på plass, og du kan garantert finne oss på Kloden Teater, Riksteatret og Sentralen. Øvrige spillesteder lanseres sammen med programmet, når det er klart.

 

Go Figure vokser raskt, og for å unngå voksesmerter har vi fått en ny person med på laget. Julie Turunen studerer kulturledelse ved BI og skal være intern med noe produsentansvar hos oss. Hun har flere utdannelser, både innen dans, teater og kunst og design, hun har vært assisterende butikksjef, turninstruktør og er akkurat den super-poteten en ung festival trenger.

 Fra Halle/Ljøkelsøys 14 Fortellinger.

Foto: Morten Hvaal

Fra Solli/Elles Rock me baby.

Foto: Morten Hvaal

Fra Laland Mophns/Strangers Space.

Foto: Mathias Olsen

Vil du være frivillig?

Det betyr ikke at vi ikke trenger flere hender. Er du – eller kjenner du – en person som har lyst til å sjekke ut scenetekniker-yrket, er det akkurat en sånn frivillig vi trenger. Vi ønsker også frivillige som kan være vertskap for artistene våre. Så hvis du drømmer om å få med deg alle forestillingene under Go Figure, men har så slapp lommebok at selv våre ekstremt lave priser blir for mye ... Da er det å verve seg som frivillig en genial løsning. Vi garanterer mange ville opplevelser, store mengder hygg­­­e og utvidet bekjentskapskrets. Finn oss på gofigure.no og ta kontakt.

 

Figurfestspillene har allerede begynt sitt programslipp, og det ser lovende ut. Nå gleder vi oss til januar og figurfest, før Go Figure spretter frem sammen med sommeren 1.-9. juni. Vi lover at det blir mye å glede seg til her også!

bottom of page